menu close menu

Ayurveda - Schoonheidssalon

Historisch

ʻAyurvedaʼ is een samenvoeging van twee woorden uit het Sanskriet (de enige levende antieke taal in de wereld). ʻAyurʼ betekent leven en ʻVedaʼ kennis. Het is de oudste nog bestaande wetenschap die zich bezighoudt met het genezen van mensen en heeft op zijn beurt andere oude wetenschappen zoals de Tibetaanse, Chinese en Griekse geneeskunde beïnvloed. Ayurveda wordt dus door velen beschouwd als “de moeder van alle geneeskunde” en is ongeveer 5000 jaar geleden in India ontstaan.

 

Beknopte uitleg

Ayurveda is een filosofie die vooral gebaseerd is op het onderscheid tussen een goede en een slechte levenskwaliteit, tussen geluk en miserie, tussen hetgene wat ondersteunend werkt en datgene wat vernietigt en vooral hoe een mensenleven in zijn geheel daaraan afgemeten wordt.

Ayurveda wil zich vooral bezighouden met het helen van de zieken, het onderhouden van een goede gezondheid bij hen die gezond zijn én het voorkomen van elke vorm van aandoening met als doel de best mogelijke levenskwaliteit en dat zo lang mogelijk. Het leven is een combinatie van lichaam, geest, zintuigen én verstand. Daarom is het innerlijke gedeelte even belangrijk als het uiterlijke.

Ayurveda onderscheidt drie belangrijke vormen van energie de meespelen in ons dagelijks leven: ten eerste is dat ʻvataʼ (het dynamische, energetische aspect van de natuur). Ten tweede ʻpittaʼ (laat ons zeggen de intelligentie van alles) en als laatste ʻkaphaʼ (het structurele fysieke aspect van alles). Die drie energievelden moeten steeds perfekt in balans zijn om gelukkig en gezond door het leven te gaan. Tot daar de (niet zo eenvoudige) basis van de ayurvedische principes.

 

Over mezelf

Ik ben zelf geboren en getogen in Zuid India, waar ayurveda een erg belangrijke rol speelt in het dagelijkse leven van velen. Het bestaat naast homeopathie en “klassieke” geneeskunde. Er bevinden zich redelijk veel hospitalen die zich volledig volgens de eerder uitgelegde principes bezighouden met patiënten en hen effectief genezen van serieuze aandoeningen.

India heeft bovendien een eeuwenoude traditie van het gebruik van natuurlijke middelen bij het behandelen van direct zichtbare aandoeningen én (door middel van massages) van niet-zichtbare kwaaltjes.

Ik heb een zware opleiding tot schoonheidsspecialiste genoten in Bangalore, waarna ik ruim 15 jaar mijn eigen salon uitgebaat heb. Wanneer ik dan in 2003 naar België gekomen ben, heb ik al snel een fulltime opleiding (2 jaar dagonderwijs) lichaamsverzorging (manicure, pedicure, visagie, massage en gelaatsverzorging) aangevat en die met succes afgerond.

Daarna heb ik gaandeweg mijn eigen stijl ontwikkeld die in feite een combinatie is van mijn Aziatische en mijn westerse opleiding. Bij mij is het steeds de volledige persoon die verzorgd wordt en niet alleen het “plekje” waarvoor men kiest. En dat met respect voor de eigenheid van de cliënt. Tijd is niet zo belangrijk, als de klant zich achteraf maar goed voelt.

In de lijn van al het voorgaande heb ik ervoor gekozen om uitsluitend met 100 % natuurlijke producten te werken, namelijk Jojoba Care en Bio Balance. Wees welkom!

 

 

 

 

Namaste (The Spirit within me salutes the Spirit in you)

Nagaveni